Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δράση και αντίδραση…

Το θέμα των ημερών που συζητείται στους ποδοσφαιρικούς κύκλους δεν είναι άλλο από την συμμετοχή της Εθνικής μας στο Μουντιάλ και πιο συγκεκριμένα το επικείμενο ματς κόντρα στη Νιγηρία αύριο, που θα κρίνει εν πολλοίς και τη μοίρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη διοργάνωση.

Από την ημέρα της ήττας της Ελλάδας από τη Νότια Κορέα στον πρώτο αγώνα του ομίλου έως και σήμερα όμως η κριτική που γίνεται στους παίκτες είναι δριμία και τις περισσότερες φορές κακοπροαίρετη και αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Σίγουρα η εμφάνιση που πραγματοποίησε η Εθνική κόντρα στους Ασιάτες ήταν απογοητευτική, ωστόσο με αφορμή το αποτέλεσμα αυτό βρήκε την ευκαιρία ο… κάθε πικραμένος να βγάλει τη χολή του για τα όσα στραβά έχουν συμβεί όλο αυτό τον καιρό στην ομάδα, κατηγορώντας παίκτες και προπονητή.

Και από την άλλη όταν οι διεθνείς μας βγαίνουν και απαντούν- με σεμνότητα και σεβασμό- στα όσα έχουν ακουστεί, δεχόμενοι χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα τα σχόλια όσων μιλούν με καλή πρόθεση, κατακρίνονται αμέσως από την πλειοψηφία του κόσμου γιατί, λέει, οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική στην κριτική. Συγγνώμη κύριοι, σε ποια εποχή ζούμε, μήπως έχουμε ακόμα χούντα και δεν το έχω καταλάβει; Μάλλον κάποιοι δεν έχουν αποβάλει αυτή τη νοοτροπία ακόμα από μέσα τους… Θα ήμουν εγώ ποδοσφαιριστής, και μάλιστα ένας από αυτούς τους ήρωες που με έκαναν γνωστό ποδοσφαιρικά σε ολόκληρο των κόσμο, και θα καθόμουν να ακούω την κάθε κουτσή Μαρία να με κριτικάρει μετά από μια στραβή;

Θέλω να δω τι θα λένε όλοι αυτοί αν αύριο η Εθνική κάνει κανα θαύμα και νικήσει τη Νιγηρία… Το θέμα κύριοι είναι ένα. Να δικαιολογεί ο κάθε ποδοσφαιριστής την συμμετοχή του στη διοργάνωση με την παρουσία του εντός του γηπέδου και σε αυτό πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι. Στον πρώτο αγώνα αυτό σίγουρα δεν έγινε, όμως στην ιδιάζουσα περίπτωση της δικής μας Εθνικής, απέναντι σε κάποια πρόσωπα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και να μην πέφτουμε πάνω τους σαν τα κοράκια να τους κατασπαράξουμε. Εκτός αν είστε τόσο άμπαλοι και πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ νομίζατε ότι θα πάμε για να το πάρουμε. Δεν βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες πολύ πιο ανεπτυγμένες από εμάς ποδοσφαιρικά που οι… βεντέτες των ομάδων τους έχουν γράψει όλους προ πολλού και κάνουν ότι θέλουν ότι ώρα θέλουν; Που στο κάτω- κάτω αυτό είναι το μεμπτό και όχι το ότι κάποιος βγήκε και απάντησε σε κάτι που ειπώθηκε για το πρόσωπό του.


Το λέω λοιπόν για ακόμα μια φορά. Ας σταματήσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας και ας περιμένουμε να δούμε πως στο καλό θα καταλήξει αυτή η προσπάθεια της Εθνικής μας και ας κάνουμε μετά την κριτική μας. Ούτως ή άλλως για πολλούς το πλήρωμα του χρόνου στην Εθνική έχει περάσει και μετά το τέλος του Μουντιάλ πολλά θα αλλάξουν σε αυτή την ομάδα. Ας μην χαλάμε για ψήλου πήδημα τις καρδιές μας και πάνω από όλα ας μην είμαστε αχάριστοι απέναντι σε ανθρώπους- ποδοσφαιρικούς ήρωες. Ευχαριστηθείτε το και εσείς όσο γίνεται χωρίς πολλά λόγια, για να προσπαθήσουν και αυτοί να συνεχίσουν απερίσπαστοι την δουλεία τους. Έτσι πάει, δράση-αντίδραση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου