Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Παιχνίδι για γέλια...

Αναμφίβολα έχουμε δει και έχουμε ζήσει πολλές στιγμές ποδοσφαιρικού "μεγαλείου" στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως τη φετινή σεζόν έχει πραγματικά χαθεί το μέτρο. Από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές έχουν βγει τα "φτυάρια" και κάθε πλευρά ψάχνει κάθε τρεις και λίγο αφορμή για να πει το μακρύ και το κοντό της. Στο παιχνίδι έχουν μπει βέβαια για τα καλά και όλες οι οπαδικές φυλλάδες που δυστυχώς- και παρά την κρίση- χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται. Γράφει κάποια εφημερίδα λοιπόν κάτι ή λέει κάτι κάποιος "ειδικός" και αρχίζει το γαϊτανάκι. Έχουμε φτάσει λοιπόν στον Οκτώβριο και μπάλα δεν έχουμε δει για άλλη μια σεζόν και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τόσα χρόνια το άθλημα παραμένουν και διαιωνίζονται.

Και εντάξει, αν κάποιος έχει χιούμορ μπορεί να δει όλα αυτά τα αστεία που συμβαίνουν και να γελάσει. Όμως δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου... έχουμε τόσο υψηλό μορφωτικό επίπεδο που η πλειοψηφία των ατόμων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το έχουν βάλει στην κορυφή της πυραμίδας των ενδιαφερόντων τους και δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο στην ζωή τους, γεγονός που κάνει όλη αυτή την κατάσταση επικίνδυνη. Γιατί όταν κάποιος διαβάσει κάτι σε μια εφημερίδα ή ακούσει κάτι από τα χείλη κάποιου "ειδήμονα" το κάνει "ευαγγέλιο" και για να το υπεραστισπτεί ένα Θεός ξέρει τι μέσα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Και ακόμα πιο λυπηρό είναι το γεγονός ότι όλα αυτά λέγονται από ανθρώπους που υποτίθεται ότι γνωρίζουν πέντε πράγματα παραπάνω, όπως δημοσιογράφοι, πρόεδροι, προπονητές κ.ά. Άνθρωποι με "κύρος" και δύναμη.


Πρόσφατα συγκεντρώθηκαν αρκετοί από αυτούς τους κυρίους, με σκοπό να δοθεί τέλος σε αυτή την παρωδία, όμως αν και αρχικά είχε φανεί πως τα "βρήκαν ", ξαφνικά άρχισαν πάλι τα ίδια. Όμως θα πρέπει να βάλουν κάλα στο μυαλό τους αυτοί οι κύριοι ότι ο κόσμος που παρακολουθεί ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα δεν έχει όρεξη για τέτοια παιχνιδάκια μεταξύ φίλων που κάνουν την... πλάκα τους και πως καταστάσεις όπως αυτές δημιουργούν τη βία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.


Όσο λοιπόν αυτή η αρρωστημένη κατάσταση συνεχίζεται, άσπρη μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα δει και όποτε οι ομάδες μας, μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη και βρίσκονται αντιμέτωπες με κάποια σοβαρή ομάδα θα τρώνε πεντάρες και εφτάρες και θα λένε και "δόξα τω Θεώ". Και όσο αυτοί θα προσπαθούν να βρίσκουν ευφυολογήματα για να την "πουν" ο ένας στον άλλο, όλη η Ευρώπη θα γελάει με τα χάλια μας. Αντί λοιπόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, ας κοιτάξουν αυτοί οι κύριοι να βρουν έναν τρόπο να φτιάξουν πέντε πράγματα στο πρωτάθλημά μας αντί να ψάχνουν δικαιολογίες στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους. Γιατί στη ζωή ευτυχώς ή δυστυχώς κάθε πράξη έχει και ένα αποτέλεσμα και ότι κάνουν ττώρα κάποιοι, σύντομα θα το βρουν μπροστά τους. Και ο κόσμος που τώρα χρησιμοποιούν σαν "στρατιώτες" για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη θα στραφεί εναντίον τους και δεν θα τους αρέσει καθόλου.


Και όσοι παίρνουν στα σοβαρά το ελληνικό ποδόσφαιρο και φανατίζονται ας καταλάβουν ότι είναι θεατές σε ένα παιχνίδι παραγόντνων και μάναντζερ, από το οποίο πλουτίζουν λίγοι, οι οποίοι εκμεταλεύονται με τον καλύτερο τρόπο την "αρρώστια" κάποιων για την ομάδα τους. Δεν χρειάζεται λοιπόν να γίνονται και αυτοί συμμέτοχοι στο παιχνίδι αυτό. Γιατί χωρίς τον κόσμο όλοι αυτοί δεν έχουν καμία δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου και οποιουδήποτε άλλου σπορ κατ' επέκταση.


Ακόμα και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές, κουράζονται από τα όσα βλέπουν. Χαρακτηριστική έιναι η ατάκα του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, Γιάννη Μανιάτη, ενός από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες που διαθέτουμε, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "κάποιοι παίζουν με τον ιδρώτα μας". Ας δοθεί λοιπόν ένα τέλος σε αυτό το άθλιο παιχνίδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου